Novinka ⭐⭐⭐⭐⭐ Zväčšiť
 

Habanero Red chilli omáčka - 140ml - Sanchon

 

Habanero Red chilli výlisok Feriho Šmaky je výborná do gulášov, sáls, chutney. Habanero Red chilli výlisok má mierny nástu chuti do dlhého záveru. Mierna povaha Habanero Red chilli výlisok je skutočne pre každého.

Čo je najlepšie piť na ochladenie úst pri pálení chilli?
Mliečne výrobky vás ochladia najlepšie po konzumácii chilli, pretože obsahujú kazeín mliečnu bielkovinu, ktorá znižuje citlivosť receptorov chuti na jazyku a v ústach. Dajte si teda pohár mlieka. 
 
Aké chilli páli viac - sušené alebo čerstvé? 
Na to nie je jasná odpoveď. Jasný je len výsledný rozdiel v chuti. Niekedy vzniká silnejšia pálivosť sušením. Ak ale máte čerstvé chilli, určite ho nezamieňajte za sušené. 
 
Prečo chilli páli? 
Chilli páli vďaka oleju, ktorý je obsiahnutý v semienkach a rebrách papriky, ide o kapsaicín. Kapsaicín pôsobí na nervové zakončenia v ústach a na koži, preto máme pocit pálenia. 
 
Podľa čoho sa meria pálivosť chilli?
Existuje stupnica Scoville heat unit teda SHU - stupnica podľa pána Willbura I.Scovillea. Ustanovil ju v roku 1912, avšak je pomerne nepresná, keďže jednotky a pálivosť sa riadia podľa odborníkov na chilli. Teda pálivosť ustanoví komisia, ktorá prechutnáva chilli. Každý človek má inú mieru pálivosti, preto ľudí nahradil vysokotlaký tekutý chromatograf na presné meranie. 
Dostupnosť Skladom
Jednotková cena 2,71 € / 100 ml
3,80 €
   
Značka Sanchon
Kategória Omáčky, kečupy, horčice
 
DETAIL

  • Habanero Red pôvodom z Dominiky
  • príjemne vytrvalý nástup
  • chilli je použiteľné všestranne, keďže je jemné
  • skúste čokoládu alebo zákusky, takisto chilli con carne s čokoládou
  • pálivosť je príjemná pre bežných smrteľníkov
 
ZLOŽENIE

vínny ocot*, červená paprika*, mrkva*, morská soľ, chilli habanero* 10%, trst. cukor*, voda, citr. šťava*, parad. pretlak*, karob. múka*
 
*BIO
 
 
 
Pôvod: Nemecko
 
 
ČASTÉ OTÁZKY

Čo je najlepšie piť na ochladenie úst pri pálení chilli?
Mliečne výrobky vás ochladia najlepšie po konzumácii chilli, pretože obsahujú kazeín mliečnu bielkovinu, ktorá znižuje citlivosť receptorov chuti na jazyku a v ústach. Dajte si teda pohár mlieka. 
 
Aké chilli páli viac - sušené alebo čerstvé? 
Na to nie je jasná odpoveď. Jasný je len výsledný rozdiel v chuti. Niekedy vzniká silnejšia pálivosť sušením. Ak ale máte čerstvé chilli, určite ho nezamieňajte za sušené. 
 
Prečo chilli páli? 
Chilli páli vďaka oleju, ktorý je obsiahnutý v semienkach a rebrách papriky, ide o kapsaicín. Kapsaicín pôsobí na nervové zakončenia v ústach a na koži, preto máme pocit pálenia. 
 
Podľa čoho sa meria pálivosť chilli?
Existuje stupnica Scoville heat unit teda SHU - stupnica podľa pána Willbura I.Scovillea. Ustanovil ju v roku 1912, avšak je pomerne nepresná, keďže jednotky a pálivosť sa riadia podľa odborníkov na chilli. Teda pálivosť ustanoví komisia, ktorá prechutnáva chilli. Každý človek má inú mieru pálivosti, preto ľudí nahradil vysokotlaký tekutý chromatograf na presné meranie. 
 
Škodí človeku konzumácia chilli? 
Neexistuje žiadny dôkaz o tom, že chilli spôsobuje nejaké ochorenia. Práve naopak, kapsaicín sa používa do rôznych krémov a náplastí na zníženie bolesti. 
 
Môžem si zvyknúť na pálivú chuť chilli paprík?
Áno. Je dokázané, že častejším jedením chilli, sa vaša citlivosť na chilli znižuje. Telo sa jednoducho prispôsobí. 
 
Prečo ľudia milujú chilli, keď je štipľavé?
Prečo vlastne pokračujeme v jedení chilli, aj keď nás pália oči, horia ústa a poniektorí začnú čkať alebo slintať či plakať? Chilli obsahuje tzv."substanciu p" to znamená, že konzumáciou chilli telo začne produkovať hormóny endorfíny - hormóny šťastia, ktoré sú zodpovedné za pocity ako pri morfíne. Sme jednoducho šťastní. 
 
Ktoré chilli je najpálivejšie?
V roku 2019 je poradie najpálivejších paprík v SHU rebríčku nasledovné: 
  • 1. Carolina Reaper (2,200,000 SHU)
  • 2. Trinidad Moruga Scorpion (2,009,231 SHU)
  • 3. 7-Pot Douglah (1,853,936 SHU)
  • 4. 7-Pot Primo (1,469,000 SHU)
  • 5. Trinidad Scorpion Butch T (1,463,700 SHU)
Prečo sa paprika nazýva paprika /pepper/? 
Kolumbus po objavení Ameriky bol v domnení, že paprika produkuje guličky čierneho korenia /pepe nero v taliančine/. Preto ju nazval pepe - pepper v angličtine. 
 
Je táto omáčka vegánska?
Áno, táto omáčka neprichádza do styku so žiadnym živočíšnym produktom. Je bez konzervantov a zbytočných prísad. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hmotnosť 0.2 kg
Darček pre Pre muža
Druh výrobku Omáčka
Kvalita BIO
Značka Sanchon

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať komentár
Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Pridať hodnotenie
Nevypĺňajte toto pole:
 
Cookies používame, aby sa vám u nás dobre nakupovalo.