Slivkový lekvár babičky plnili nielen do sklenených, ale aj do kameninových nádob, debničiek, kartónových obalov vyložených pergamenom. Teplý ale nie horúci slivkový lekvár plnili do nádob, nechali ho odkrytý vychladnúť, lebo počas chladnutia sa stále odparuje voda. Na povrchu sa vytvorí tuhá vrstva chrániaca lekvár pred plesnením. Vychladnutý lekvár uzavreli obviazaným celofánom, kovovými alebo umelohmotnými viečkami. Slivkový lekvár alebo česky povidla sú v krásnej nádobe za férovú cenu. Tento slivkový lekvár je čistý bez cukru a prísad.
Slivkový lekvár a gule Slivky neodmysliteľne patria k českej a slovenskej tradícii rovnako ako kapusta, zemiaky, pohánka, jarabiny, šípky, huby, cesnak a ďalšie dobroty. Sú to nenápadné, obyčajné, ale farebne nádherné plody, často divo rastúce popri cestách a poliach. Viacej na: https://tchiboblog.sk/slivkovy-lekvar-a-knedliky/
Slivkový lekvár a gule Slivky neodmysliteľne patria k českej a slovenskej tradícii rovnako ako kapusta, zemiaky, pohánka, jarabiny, šípky, huby, cesnak a ďalšie dobroty. Sú to nenápadné, obyčajné, ale farebne nádherné plody, často divo rastúce popri cestách a poliach.
Viacej na: https://tchiboblog.sk/slivkovy-lekvar-a-knedliky/
Slivkový lekvár a gule Slivky neodmysliteľne patria k českej a slovenskej tradícii rovnako ako kapusta, zemiaky, pohánka, jarabiny, šípky, huby, cesnak a ďalšie dobroty. Sú to nenápadné, obyčajné, ale farebne nádherné plody, často divo rastúce popri cestách a poliach. Slivky zdomácneli aj v ľudovej slovesnosti a sú aj súčasťou tradičných pokrmov.
Viacej na: https://tchiboblog.sk/slivkovy-lekvar-a-knedliky/
Slivkový lekvár a gule Slivky neodmysliteľne patria k českej a slovenskej tradícii rovnako ako kapusta, zemiaky, pohánka, jarabiny, šípky, huby, cesnak a ďalšie dobroty. Sú to nenápadné, obyčajné, ale farebne nádherné plody, často divo rastúce popri cestách a poliach. Slivky zdomácneli aj v ľudovej slovesnosti a sú aj súčasťou tradičných pokrmov.
Viacej na: https://tchiboblog.sk/slivkovy-lekvar-a-knedliky/