Zdravé vianočné pečenie 2/3 - Pšenové koláčiky s kokosom

 

Pšenové koláčiky s kokosom (vegánske, bezlaktózové a bezlepkové)

 

Tento recept je ľahký, rýchly na prípravu a kokos môžete zameniť aj za oriešky, biely a modrý mak, semienka, či sušené ovocie a vytvoriť si tak rôzne varianty pšenových koláčikov.

 psenove_kolaciky_pangreen

 

 

Budete potrebovať:

100g pšena
50g BIO ovsených vločiek
½ lyžičky BIO mletej škorice
Jedna hviezdička BIO badiánu
30g BIO kokosu
100g ryžového sladu/jačmenného sladu
2 pol. lyžice BIO trstinového cukru
30g kokosového masla

 vianocne_pecenie_pangreen

 

Postup:

Pšeno trikrát zlejeme horúcou vodou a potom necháme variť cca 10 min vo vode spoločne s vločkami, škoricou a badiánom. Zlejeme a necháme vychladnúť. Do cesta pridáme zvyšok surovín – čo sa týka sladidiel, môžete ich aj zameniť, tento koláčik je vegánsky, bezlaktózový a bezlepkový, čiže nie je až tak sladký. Pokiaľ mate radi sladšie koláče, doporučujeme pridať viac sladidla – už podľa vášho výberu. Cesto je dosť tekuté čiže buď pečte v malých formičkách, alebo veľkej forme a po upečení nakrájajte na kocky. Radi by sme upozornili, že vzhľadom na charakter tohto cesta, používajte iba silikónové nádoby, aby sa vám koláčiky nepripálili, poprípade neprilepili na dno. 

Dobrú chuť!

Denča

Cookies používame, aby sa vám u nás dobre nakupovalo.