Pšenové koláčiky s kokosom (vegánske, bezlaktózové a bezlepkové)
Tento recept je ľahký, rýchly na prípravu a kokos môžete zameniť aj za oriešky, biely a modrý mak, semienka, či sušené ovocie a vytvoriť si tak rôzne varianty pšenových koláčikov.
Budete potrebovať:
100g pšena
50g BIO ovsených vločiek
½ lyžičky BIO mletej škorice
Jedna hviezdička BIO badiánu
30g BIO kokosu
100g ryžového sladu/jačmenného sladu
2 pol. lyžice BIO trstinového cukru
30g kokosového masla
Postup:
Pšeno trikrát zlejeme horúcou vodou a potom necháme variť cca 10 min vo vode spoločne s vločkami, škoricou a badiánom. Zlejeme a necháme vychladnúť. Do cesta pridáme zvyšok surovín – čo sa týka sladidiel, môžete ich aj zameniť, tento koláčik je vegánsky, bezlaktózový a bezlepkový, čiže nie je až tak sladký. Pokiaľ mate radi sladšie koláče, doporučujeme pridať viac sladidla – už podľa vášho výberu. Cesto je dosť tekuté čiže buď pečte v malých formičkách, alebo veľkej forme a po upečení nakrájajte na kocky. Radi by sme upozornili, že vzhľadom na charakter tohto cesta, používajte iba silikónové nádoby, aby sa vám koláčiky nepripálili, poprípade neprilepili na dno.
Dobrú chuť!
Denča