Šípkový olej - červené zlato pre pleť a vlasy

Šípkový olej je jednodruhový panenský olej, ktorý sa lisuje zo semien za studena. Teda nie z plodov alebo kvetov, ako by si jeden mohol myslieť. Je plný vitamínov, antioxidantov, esenciálnych mastných kyselín, skutočne stačí trochu a rozžiari vašu pokožku a vlasy. Je viacero dôvodov, prečo je šípkový olej obľúbený, poďme sa na nich pozrieť bližšie.

 sipkovy_do_textu

 

ROBÍ VÁS MLADŠÍM

Šípkový olej je jedničkou v prírodnej kozmetike v boji proti vráskam. Taktiež sa používa pri pigmentových, či stareckých škvrnách. Stačí naniesť pár kvapiek na pleť, po prípade na miesta, kde sa škvrny nachádzajú a jemne vmasírovať do pokožky. Zmiešaním oleja s polievkovou lyžicou včelieho vosku alebo kokosového oleja získate krém na denné použitie. Pridaním jojobového oleja získate pre zmenu perfektné nočné sérum - v pomere jedna polievková lyžica jojobového a dve polievkové lyžice šípkového oleja. Šípkový olej môžete používať aj samostatne namiesto pleťového krému.

 

SPALENÍ OD SLNKA

Olej je bohatý na vitamín A, ktorý značne pôsobí pri popáleninách po opaľovaní. Zároveň pôsobí proti zvýšenej pigmentácii po tom, čo sa vaša spálená pokožka začne spamätávať.

 

BOHATÝ ZDROJ ANTIOXIDANTOV

Ak sa vaša koža cíti dobre, cítite to aj vy. Šípkový olej pôsobí proti voľným radikálom, takže pokožka je svieža a vypnutejšia.  

 

PROTI STRIÁM A JAZVÁM

Vitamíny a mastné kyseliny v šípkovom oleji pomáhajú hydratovať pokožku a urýchľujú jej hojenie. Hlavne vitamín A sa značne podieľa na obnove poškodeného tkaniva pokožky a zabraňuje jej zápalom. Jemne ho vtierajte do jaziev a uvidíte rozdiel. 

 

DODÁVA PRIRODZENÝ VZHĽAD POKOŽKE

Recept na domáci elixír alebo masku: 2 PL bieleho jogurtu, 1PL medu a 4 kvapky šípkového oleja. Naneste na tvár a nechajte aspoň 15 - 20 minút pôsobiť. Dodá to pokožke prirodzenú výživu a vypne ju.

 

ZBOHOM PADANIU VLASOV

Esenciálne mastné kyseliny podporujú vlasové folikuly a posilňujú ich rast a vzhľad. V šípkovom oleji je ich viac než dosť, preto ho môžete, samozrejme, aplikovať aj na vlasy. Ideálne je votrieť ho do pokožky na hlave a ak máte cez víkend čas, nechať ho tam celé doobedu a poobede vlasy zmyť. Najlepšie kvalitným šampónom. Šípkový olej funguje ako vlasový zábal na regeneráciu a podporu zdravia vašich vlasov.

 

PRÍRODNÝ KONDICIONÉR

Pretože je šípkový olej lisovaný zo semien, je plný vitamínu C a ten sa výborne aplikuje na vlasy.  Po umytí vlasov, ešte pokiaľ sú vlhké, jemne naneste do dlaní a opatrne vmasírujte do končekov vlasov, olej sa akoby natiahne na celý vlas.

 

HYDRATAČNÝ KRÉM

V dnešnej dobe veľmi často skloňovaná téma používania panenských olejov namiesto pleťového krému. Šípkový olej je ideálny ako pleťový krém – pár kvapiek vmasírujete ráno, či večer, napomáha pri odstraňovaní vrások, hydratuje pokožku, dodáva jej pružnosť a jas, rýchlo sa vstrebáva a nezanecháva pleť mastnú.

 

KONIEC KRUHOV POD OČAMI

Vitamín K v šípkovom oleji výborne pôsobí na začervenanie a tmavé kruhy pod očami. Všetko, čo potrebujete, sú 2PL bambuckého masla, pol čajovej lyžičky šípkového oleja a pol čajovej lyžičky mandľového oleja. Urobte si z nich textúru, aby sa príjemne nanášal a používajte denne. Kruhy pod očami krásne vyblednú .

 

PEELING NA TVÁR

Peelingovú masku si pripravíte zmiešaním šípkového oleja s niekoľkými čajovými lyžičkami jedlej sódy. Peeling odstraňuje vrstvu odumretej a suchej pokožky a zanecháva pleť hodvábne hladkú.