RECEPT - Malinové cupcaky s mätou

Slniečko svieti, teploty sa šplhajú ku tridsiatke a vy by ste si dali niečo fajné, sladké a osviežujúce? Zmrzlina je určite voľbou číslo jedna, ale pokiaľ máte trochu voľného času, tento recept je hotový relatívne rýchlo a pri zdobení cupcakov sa viete poriadne vyblázniť :). Po prípade, pokiaľ chystáte detskú oslavu, tieto šikovné cupcaky sú ideálne pre malé detské rúčky. Tak sa poďme pozrieť na recept.

cupcaky_do_textu

 

 

Na 12 cupcakov budeme potrebovať:

 

Krém:

cupcaky_do_textu3-compressor

 

Postup:

Rúru si predhrejeme na 200 stupňov. Pripravíme si košíčky na 12 cupcakov. Suché suroviny na cesto zmiešame. Vajíčka vymiešame v separátnej miske do peny a postupne pridávame mlieko a kokosový olej. Do tekutej časti pomaličky prisypeme suchú časť, rozmiešame, ale nie veľmi dlho, ide len o to, aby sa chute spojili. Pri dlhom miešaní by mohlo cesto spadnúť a cupcaky by boli tuhé. Košíčky naplníme do 3/4 výšky - ešte naberú objem a pečieme cca 20 minút. Medzitým si pripravíme krém. Najprv vymiešame cukor/sladidlo s maslom do hladka. Pridáme mascarpone alebo kokosovú smotanu - smotanu pridávajte postupne, ak by sa vám zdalo, že je krém veľmi riedky, radšej jej dajte menej alebo pridajte ešte trošku masla - to v chlade stuhne a krém spevní. V blenderi si rozmixujeme maliny/bobuľové ovocie - množstvo zvoľte podľa toho, aký odtieň červenej/ružovej chcete dosiahnuť. Pridáme do krému. Z rúry vyberieme upečené cupcaky, necháme ich odstáť, aby vychladli - medzitým môžeme nechať krém zachladiť v chladničke - bude hustejší a lepšie sa s ním bude pracovať. Keď je cesto už chladné, naplníme si vrecúško na zdobenie krémom a krúživými pohybmi  vytvárame "čiapočku" cupcakov. Na dozdobenie môžete použiť maliny a lístky mäty. 

Prajeme dobrú chuť!