Zľavový kód platný len cez prázdniny zadaj v košíku : prazdniny

Prírodná lekárnička - nie len na cesty

Častokrát dostávame od zákazníkov otázky typu: Čo by ste mi poradili na kašeľ? Čo by bolo vhodné na vyčistenie rany a natiahnutý sval? A keď má moje dieťa teplotu? Čo je dobrý prírodný repelent? A časté hnačky?

Tých otázok bolo za tie roky naozaj veľa, tak sme sa rozhodli pre vás pripraviť pomôcku a spísať najbežnejšie akútne zdravotné problémy – a ako ich riešiť prírodnou cestou. Táto prírodná lekárnička vám mám poslúžiť nie len na cesty, ale aj doma, keď vás niečo postihne. Je vhodná aj pre deti. Na konci článku nájdete prehľadnú tabuľku, kde sú jednotlivé problémy vymenované aj s produktami, ktoré sa hodia na ich liečbu. Všetky produkty sú dostupné u nás na eshope, takže pokiaľ by vás niečo zaujímalo podrobnejšie, po prípade chcete vedieť presné dávkovanie, kliknite na zelené názvy produktov v článku.

nachladnutie_pangreen

 

TEPLOTA

Tu platí základné 3T – teplo, ticho, tekutiny. Na zníženie teploty alebo horúčky je výborné piť Lipový čaj, pokiaľ chcete umocniť účinok zvoľte Lipovú tinktúru (vyššia koncentrácia účinnej látky), ktorú môžete nakvapkať aj priamo do čaju. Ak vám robí problém alkohol, nakvapkajte ju do horúceho čaju – alkohol sa odparí, účinná látka ostáva. Výborná je taktiež Bazová šťava, Baza je vynikajúca na všetky vírusové prechladnutia. Ako zábal na členky a chodidlá použite Mätový olej – prirodzene ochladzuje telo, pri kašli je vhodné urobiť zábal na priedušky. Napomáha vykašliavaniu.

 

KAŠEĽ

Ak vás bolí hrdlo, máte červené mandle, nastriekajte si do hrdla Propolisový sprej – rýchlo uľavuje od bolesti. Uvarte si čajík Boľavé hrdlo a doňho nakvapkajte tinktúru z Kapucínky alebo Grepu. Pri suchom kašli siahnite po tinktúre z Divozelu. Pri laryngitíde užívajte vnútorne lyžičku Oleja z jedle sibírskej, z ktorého urobte aj zábal na priedušky. Pri vlhkom kašli, keď potrebujete podporiť vykašliavanie hlienov, siahnite po týchto olejoch: Tymiánový olej, Rakytníkový olej, Olej z čiernej rasce. Vynikajúca je taktiež jazvečia masť - potierajte ňou oblasť hrudníka, uvoľní vám hlieny, uľaví od bolesti a kašľa, zmierni bolesť svalstva

 

NACHLADNUTIE

Či už máte nádchu, bolí vás celé telo, necítite sa vo svojej koži, niečo na vás lezie alebo sa začína pridávať aj kašeľ – tu platí základné pravidlo, čím skôr to podchytíte, tým skôr budete z toho von. Určite odporúčame výplachy nosa s morskou/himalájskou soľou, inhalácia esenciálnych olejov: Nádcha/Respirol, Nádchovník, Ľadový medveď. Na podporu imunity: Vitamín C, Vitamín Dčajový koncentrát Imunita detí, koncentrát z Čagy Imunofungin, Rakytníkový olej, kapsulky Immune booster, Ochranca. Na ničenie baktérií a vírusov, ktoré sú zodpovedné za vaše príznaky, použite: tinktúru z Kapucínky, Priedušky a nachladnutie, Dračiu krv, Oregánový olej, Vilcacora kapsule, Bazový olej.

 

HNAČKA

Problém sa bude v tomto prípade týkať čriev, potrebujeme ich dať naspäť do rovnováhy a obnoviť zdravú črevnú mikroflóru. Siahnite po: Probiotikách, kapsulkách Triphala, tinktúrach Medvedí cesnak alebo Dub – tie môžete nakvapkať do čaju Črevá.

 

BOLESŤ BRUŠKA

Pri bolesti bruška je dobré upokojiť žalúdok, po prípade, ak vás nadúva, tak dať do poriadku aj črevá. Oleje, ktoré sú v tomto prípade voľbou číslo jedna, sú: Mätový olej, Anízový olej, Feniklový olej Škoricový olej. Užívajte ich vnútorne 1-2 lyžičky denne, po prípade nimi môžete potrieť boľavé miesta.

 

zranenie_pangreen

 

NATIAHNUTÉ SVALY, BOĽAVÉ KĹBY, ZASEKNUTÉ NERVY

Zranenia, natiahnuté svaly, narazené a opuchnuté kĺby, zaseknuté nervy predstavujú pre každého nepríjemný stav bolesti, ktorý, samozrejme, za nejaký čas odozneje, ale existujú prípravky, ktoré vám od bolesti uľavia: Ľubovníkový olej, Chilli paprikový olej, Kostihojová tinktúra (používajú sa pri svalových bolestiach, bolestiach kĺbov, bolesti spôsobenej mechanicky a pri "zaseknutych" nervoch), Ricínový olej (pri menštruačných bolestiach, na rozpustenie krvných zrazenín, cýst, pri tumoroch, poškodených platničkách, pri opuchnutých orgánoch ako slezina, pečeň, lymfatické uzliny, črevá), Magnéziový olej (pri svalových a nervových bolestiach) - neužívajte ich vnútorne, iba potierajte postihnuté miesta. Vnútorne môžete užívať kapsulky Boswellia Curcumin, výborne pri bolestiach kĺbov, svalov a chrupaviek.

 

RANY, DEZINFEKCIA A HOJENIE

Ak potrebujete vydezinfikovať ranu, vašimi dobrými pomocníkmi určite budú: Tea tree olej, Tamanu olej, Propolisový olej, Eukalyptový olej, Nimbový olej, (používajú sa pri rezných ranách, popáleninách, poštipnutí hmyzom, pri problémoch s pokožkou hlavy a pri akné, taktiež pri vaginálnych infekciách, infekciách nechtov, pri zápaloch v ústnej dutine a proti zlatému stafylokoku, pri aftách, herpesoch, bradaviciach). Pre dobré hojenie rán užívajte vnútorne tinktúru z Arniky. Dračiu krv môžete použiť na pokožku, pokiaľ potrebujete čokoľvek „vysušiť“ – ekzémy, kiahne, vyrážky, bradavice, herpesy. Pri aplikovaní dračej krvi buďte opatrní, z pokožky ju dostanete dole bez problémov, ale z textílii nejde vyprať. Preto po nanesení trochu počkajte, kým zaschne, chytí mierny povlak do biela a potom je to už bezpečné.

 

REPELENTY

Prírodné repelenty si viete vyrobiť aj sami doma, stačí vám pár ingrediencií. V podstate sa pri kliešťoch a komároch striedajú tieto produkty: Klinčekový olej, Nimbový olej, Tea tree olej, Levanduľový olej, Mätová silica, Citronellová silica, Rozmarínový olej, Eukalyptový olej. Mravce nemajú radi vôňu mäty, citrusových plodov, čiže určite Mätová silica, Citrónová silica.  Môžete si zobrať ako základ jeden olej a ešte ho vylepšiť intenzívnou vôňou nejakej silice.  

 

prirodna_lekarnicka_pangreen

 

 

 

Tento blog nie je určený na diagnostiku, liečbu alebo lekárske poradenstvo. Obsah poskytovaný na tomto blogu slúži len na informačné účely. Konzultujte so svojím lekárom alebo iným zdravotníckym pracovníkom akékoľvek zdravotné možnosti týkajúce sa diagnostiky alebo liečby. Informácie na tomto blogu by sa nemali považovať za náhradu za poradenstvo zo strany zdravotníckeho personálu. Nároky týkajúce sa konkrétnych produktov v rámci tohto blogu nie sú schválené na diagnostiku, liečbu alebo prevenciu chorôb.