RECEPT - Medovo orechový koláč s mascarpone

Zdravý, ľahučký recept, ktorý je rýchlo hotový a zvládnete ho aj keď ste v pečení úplný začiatočník. Ideálny na sychravé jesenné počasie so šálkou horúceho čaju, či kvalitnej kávy

medovo_orechovy_dt

 

Budete potrebovať:


140g BIO makadamový olej/ kokosového oleja/rastlinného masla
150g BIO trstinového cukru
6 vajec
2 pol. lyžice bielej pšeničnej múky
kandizovanú citrónovú kôru
štipka soli
200g tvarohu/ricotty
2 lyžice medu
1 mascarpone (môžete vymiešať so šľahačkovou smotanou)
hrsť vlašských orechov

medovo_orechovy_dt2

 

Postup:

Kokosový olej/rastlinný tuk roztopíme vo vodnom kúpeli a dobre rozmiešame s cukrom – pridáme žĺtka a miešame do penista. Postupne pridávame citrónovú kôru, ricottu/tvaroh, štipku soli a nakoniec hladkú múku. Z bielok si ušľaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame ako posledný do cesta. Rúru predhrejeme na 200 stupňov, cesto vlejeme do predom vymastenej formy a pečieme cca 35 minút. Necháme vychladnúť a zdobíme s mascarpone, nastrúhanými orechmi a medom.

Prajeme dobrú chuť!

Cookies používame, aby sa vám u nás dobre nakupovalo.