RECEPT - Kokosovo limetový tart

Leto nám pomaly ale isto končí, o čom svedčí dátum v kalendári. Práve preto sme sa rozhodli pre tento posledný recept "letného obdobia" - ľahký kokosovo - limetový tart. Ak ste milovníkmi krémových koláčov, tak tento nebude vaša šálka kávy, ale pokiaľ hľadáte niečo ľahké, zdravé a osviežujúce, tak ste trafili do čierneho.

 

 

 

cheescake ako na to

 

Budete potrebovať:

Na crustu:

150g BIO kešu orechov
3 pol. lyžice BIO kokosového oleja
podľa chuti agáve sirup/ryžový slad/trstinový cukor/kokosový sirup – výber sladidla je na vás

Na plnku:

1 kokosová smotana
2 čajové lyžičky BIO kokosového oleja/kokosového masla
4 pol. lyžice kokosovej múky (môžete zomlieť aj strúhaný kokos)
4 čajové lyžičky agáve sirup/ryžový slad/trstinový cukor/kokosový sirup – výber sladidla je na vás
2 pol. lyžice kešu masla s kokosom a bielou čokoládou
šťava z jednej limety
100ml želatiny – my sme použili agar 

 

 

citronovy cheescake pan green

 

 

Postup:

Kešu orechy si rozmixujeme dohladka, pridáme kokosový olej/ kokosové maslo a po prípade sladidlo. S danou zmesou vyložíme spodok tortovej formy (vytvarujeme najlepšie rukami). Naša mala priemer 19 cm. Necháme odležať aspoň hodinu v chladničke. Medzitým si pripravíme plnku, kde zmiešame všetky suroviny dohromady a nakoniec prilejeme ešte teplú želatínu. Všetko vylejeme do tortovej formy a necháme v chlade odležať aspoň 4 hodiny – resp. dovtedy, kým plnka nezhustne. Na ozdobu sme použili kokos, ktorý sme si zľahka predom opiekli na panvici a limetu nakrájanú na kolieska.

Prajeme dobrú chuť!