RECEPT - Najlepšie lievance na svete!

Ľahučké ako obláčik, hotové za chvíľu a ešte k tomu aj zdravé. Poviete si, že kombinácia ťažko uveriteľná. No pravda je, že som ich šperkovala dovtedy, kým nesplnili všetky tieto parametre. A ešte stále, keď sa pozriem na tú fotku, slinky sa mi zbiehajú. Tak sa poďme pozrieť na recept.

lievance_do_textu

Začalo to úplne nevinne, v jednu zimnú sobotu, keď by ste ani psa vonku nevytiahli. Povedala som si, že aj keď je počasie vonku na bode mrazu, vymyslím dôvod, prečo sa z tohto nevľúdneho rána budeme tešiť. A tak vznikol tento recept, ktorý som časom menila, vylepšovala, v zime som ho podávala s karamelizovanými jabĺčkami, teraz sa už teším na bobuľové ovocie a mätu. Stala sa z toho naša malá rodinná víkendová tradícia - "najlepšie penkejky na svete".

Budete potrebovať (pre dvoch dospelých a dve malé deti):

 

Na ozdobenie:

lievance_do_textu_2

 

Začneme s vajíčkom - bielko oddelíme od žĺtka a vyšľaháme z neho sneh. Žĺtko zmiešame s tvarohom, pridáme popučený banán, mlieko, štipku soli. Poriadne vymiešame a postupne pridáme múky s kypriacim práškom - v prípade, že idete pripravovať iba bezlepkovú verziu lievancov, použite iba ryžovú múku v plnej dávke. Keď máte všetko dobre vymiešané, pomaly a zľahka pridajte sneh.

Na horúcej panvici roztopíme Ghee maslo, podľa potreby ho pridávame - na celú dávku lievancov by vám mali vystačiť tie tri lyžice. Ja naberám lievance na veľkú polievkovú lyžicu a na panvici vytváram malé krúžka - vďaka snehu podrastú do výšky a sú pekne nadýchané. Opečieme ich z oboch strán.

Servírujeme ešte teplé so sezónnym ovocím, preliate sirupom. A v lete k nim môžete pridať domácu limonádu. Tú si ľahko vyrobíte z jedného z našich sirupov, mäty a citrónu.

Prajem dobrú chuť!

Denča