Zľavový kód platný len cez prázdniny zadaj v košíku : prazdniny

RECEPT - Šošovicové kari s kokosovým mliekom - vegan, bezlepku

Šošovicové kari s kokosovým mliekom je môj obľúbený recept z viacerých dôvodov.

Z nutričného hľadiska je červená šošovica bohatá na bielkoviny (čo oceníte, pokiaľ ste vegáni/vegetariáni a potrebujete doplniť dennú dávku bielkovín), vitamíny skupiny B, vlákninu, železo a neobsahuje takmer žiaden tuk.

Karfiol, ktorý je druhou hlavnou zložkou receptu Šošovicové kari s kokosovým mliekom, je bohatý na vlákninu, betakarotén, vitamíny B, E, vápnik, horčík, fosfor, železo. Tuková zložka karfiolu je taktiež zanedbateľná. Jeho veľkou výhodou je práve to, že vás zasýti, aj keď obsahuje minimum kalórii.

Povedané ľudskou rečou, vynikajúci recept na chudnutie, pretože môžete zjesť aj väčšiu porciu, dokonale vás zasýti, ale nepriberiete z neho. Navyše je vegánsky a bezlepkový.

Ideálne ako rýchla ľahká večera, či obed.

 

sosovicove_kari_pangreen1

 

Budete potrebovať:

 

Postup:

Karfiol obvarte vo vriacej vode do polomäkka.

V hlbokej panvici alebo strednom hrnci rozohrejte Ghee/Olivový olej a osmahnite na ňom cibuľu. Keď bude chytať zlatú farbu, pridajte perníkové korenie a kurkumu a nechajte rozvoňať.

Pridajte prelisovaný cesnak, mletý zázvor a opäť nechajte prevoňať.

Zalejte vodou, pridajte paradajkový pretlak, vsypte šošovicu a za občasného miešania povarte cca 10 minút. Vodu môžete podľa potreby ešte priliať, pokiaľ by sa odparila veľmi rýchlo. Po 10 minútach pridajte karfiol, kokosovú smotanu a nechajte ešte chvíľu povariť. Nakoniec dochuťte soľou a citrónovou šťavou.

Ako príloha sa vynikajúco hodí Ryža Basmati. Samotné kari si môžete ozdobiť jarnou cibuľkou, čiernym sezamom, pokiaľ máte radi štipľavé, tak aj drveným chilli.

Prajeme dobrú chuť!