Náš recept na Čokoládovo - malinový koláč je obľúbený práve v tom, že si ho viete prerobiť na bezlepkový (bez múky), či bezlaktózový koláč veľmi jednoducho. A čo je úplne najlepšie - chuťovo bude rovnako skvelý.
Čokoláda a maliny sú hriešne dobrá kombinácia v každom ročnom období - jemné kyslé a svieže maliny sú doplnené o plnú čokoládovú chuť. Na čokoládovo - malinový koláč sme použili iba kokosovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, čiže nezaťažujete trávenie, koláč je ľahko stráviteľný a zdravý. Ale hlavne, je naozaj veľmi jednoduchý a hotový za chvíľočku.
Čokoládovo malinový koláč sme piekli vo forme na srnčí chrbát, ale viete ho urobiť aj honosne, keď ho prerobíte na čokoládovo - malinovú tortu. Na ozdobu použijete okrem čokolády aj lyofilizované maliny - lyofilizované maliny sú najlepšie na ozdobu, pretože sú sušené mrazom, čím ostávajú zachované všetky ich nutričné hodnoty, ale zároveň sú chrumkavé a majú nádherný tvar.

Budete potrebovať:
- 100g BIO rastlinného masla Alsan/kokosového oleja
- 6 pl trstinového/kokosového/
brezového cukru – podla chuti, ako mate radi sladké a taktiež podľa toho, či si strážite glykemický index (cukre sú zoradené v poradí od najvyššieho po najnižší GI) - 5 vajec
- 80g čokolády s čo najvyšším obsahom kakaa
- 1 pl kakaa
- 75g BIO kokosovej múky
- 1čl vinného kameňa (BIO kypriaci prášok)
- 85g mletých mandlí
- 100g tvarohu – najlepšie úplne jemný, nehrudkovitý (pre bezlaktózovú verziu použite bezlaktózový tvaroh)
- 150g mrazených/čerstvých malín
- roztopená čokoláda a lyofilizované maliny na ozdobu - lyofilizované maliny sú najlepšie na ozdobu, pretože sú sušené mrazom, čím ostávajú zachované všetky ich nutričné hodnoty, ale zároveň sú chrumkavé a majú nádherný tvar

Postup:
Maslo roztopíme a vymiešame najprv s cukrom a postupne pridáme žĺtka. Postupne pridáme do cesta všetky suroviny, tvaroh a maliny nakoniec. Z bielok vyšľaháme sneh a pomaly vmiešame do cesta. Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kakaom. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút.
Maslo roztopíme a vymiešame najprv s cukrom a postupne pridáme žĺtka. Postupne pridáme do cesta všetky suroviny, tvaroh a maliny nakoniec. Z bielok vyšľaháme sneh a pomaly vmiešame do cesta. Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kakaom. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút.
Po vychladnutí, pred podávaním, ešte ozdobíme roztopenou čokoládou (najlepšie vo vodnom kúpeli) a mrazom sušenými malinami.
Prajeme dobrú chuť!