RECEPT - Čokoládovo - malinový koláč - aj v bezlepkovej a bezlaktózovej verzii

 
 
Náš recept na Čokoládovo - malinový koláč je obľúbený práve v tom, že si ho viete prerobiť na bezlepkový (bez múky), či bezlaktózový koláč veľmi jednoducho. A čo je úplne najlepšie - chuťovo bude rovnako skvelý.
 
Čokoláda a maliny sú hriešne dobrá kombinácia v každom ročnom období - jemné kyslé a svieže maliny sú doplnené o plnú čokoládovú chuť. Na čokoládovo - malinový koláč sme použili iba kokosovú múku, ktorá je prirodzene bezlepková, čiže nezaťažujete trávenie, koláč je ľahko stráviteľný a zdravý. Ale hlavne, je naozaj veľmi jednoduchý a hotový za chvíľočku.
 
Čokoládovo malinový koláč sme piekli vo forme na srnčí chrbát, ale viete ho urobiť aj honosne, keď ho prerobíte na čokoládovo - malinovú tortu. Na ozdobu použijete okrem čokolády aj lyofilizované maliny - lyofilizované maliny sú najlepšie na ozdobu, pretože sú sušené mrazom, čím ostávajú zachované všetky ich nutričné hodnoty, ale zároveň sú chrumkavé a majú nádherný tvar.
 
 
 
 
Cokoladovo-malinovy_kolac_pangreen
 
 
Budete potrebovať:

 

 
cokoladovo_malinovy_kolac2_pangreen
 
 
 
Postup:

Maslo roztopíme a vymiešame najprv s cukrom a postupne pridáme žĺtka. Postupne pridáme do cesta všetky suroviny, tvaroh a maliny nakoniec. Z bielok vyšľaháme sneh a pomaly vmiešame do cesta. Formu vymastíme kokosovým olejom a vysypeme kakaom. Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pečieme cca 35 minút.
 
Po vychladnutí, pred podávaním, ešte ozdobíme roztopenou čokoládou (najlepšie vo vodnom kúpeli) a mrazom sušenými malinami.
 
Prajeme dobrú chuť!