Hruškovo - lieskovcový tart bez lepku

Stromy hrajú farbami, počasie sa mení, úroda dozrieva a niet nad jesennejšie ovocie ako hrušky, či jablká. V kombinácii s orieškami z nich viete vytvoriť naozaj chutné jesenné dezerty, a preto som sa dnes rozhodla pre tento naozaj úžasný recept. Výhodou je, že lieskovcová múka je bezlepková, čiže nezaťaží trávenie, je ľahučká. Vďaka suchšej konzistencii jej spotrebujete menej, ale hlavne, je lahodná v chuti a má vôňu po pravých lieskových orieškoch. Kombinácia hrušiek a lieskovcov vytvorila famóznu chuť, ktorá vylepší každý upršaný deň. Zohrejte si teplý čaj, zoberte si knihu, zabaľte sa do deky a nechajte si koláč rozplynúť sa vám v ústach. Stoji to za to.

Hruskovo_lieskovcovy_tart_PanGreen

 

 

Budeme potrebovať:

Na cesto:

180g BIO kokosového oleja
140g lieskovcovej múky
1 vajce
4 PL trstinového cukru alebo sladidla podla vašej voľby

Na plnku:

1 šálka BIO kokosového oleja
1 šálka lieskovcovej múky
2 vajcia
½ šálky trstinového cukru alebo iného sladidla
2 PL lieskovoorieškového krému
3 PL kokosovej smotany

 



Na ozdobenie:

3 hrušky
hrsť trstinového cukru
brandy/koňak/rum na poliatie

Postup:

Na cesto všetky suroviny zmiešame s tým, že sme si kokosový olej roztopili vo vodnom kúpeli. Cestom vyložíme vymastenú formu alebo použijeme papier na pečenie. Pri plnke najprv zmiešame vajíčka s cukrom, pridáme postupne olej, cukor a nakoniec múku a lieskovo - orieškový krém. Rozotrieme ju na cesto. Na povrch poukladáme narezané a ošúpané hrušky, ktoré posypeme troškou cukru a poleje kúskom alkoholu. Pečieme pri 180 stupňoch cca 35 minút.

Prajeme príjemne maškrtenie.

Denča a Peťo

 

 

 

Cookies používame, aby sa vám u nás dobre nakupovalo.