Zľavový kód platný len cez prázdniny zadaj v košíku : prazdniny

Krémy na opaľovanie - prečo zvoliť radšej prírodný opaľovací krém

Prírodné opaľovacie krémy a spreje poskytujú vašej pokožke rôzne zdravotné výhody a sú taktiež šetrné aj k životnému prostrediu. Pravdepodobne ste o tom už veľa počuli a ak stále nemôžete nájsť dostatok dôvodov na prechod z tradičných produktov na prírodné, v tomto článku vám ich predstavíme. Ochrana pred slnkom bez chémie môže byť rovnako účinná ako klasická opaľovacia kozmetika, ale určite je bezpečnejšia pre vaše zdravie a pokožku. 

 

prirodny_opalovaci_krem-pangreen 

 

1. CHEMICKÉ ZLOŽKY V TRADIČNEJ KOZMETIKE NA OPAĽOVANIE

Konvenčné mlieka, spreje a krémy na opaľovanie, môžu obsahovať škodlivé prísady, ako je ortuť, amónium, lauret sulfát, alkohol a mnoho ďalších. Zamyslite sa nad tým: tieto toxíny aplikujete priamo na pokožku a môžu sa ľahko vstrebávať do pokožky a prípadne sa šíriť v tele. Prevažná väčšina prírodných produktov na opaľovanie sa týmto škodlivým látkam vyhýba, čím sa znižuje riziko začervenania, podráždenia, poškodenia kože a alergických reakcií. Navyše vždy sledujte zoznam prísad a vyhýbajte sa parabénom, veľmi nebezpečnej syntetickej prísade, o ktorej je známe, že napodobňuje prírodné hormóny vášho tela a mení funkcie endokrinného systému (štítnej žľazy).

 

2. VEDĽAJŠIE ÚČINKY CHEMIKÁLIÍ

Prírodné oleje na opaľovanie, krémy a maslá na opaľovanie predstavujú najlepší spôsob, ako chrániť seba a svoju rodinu pred vedľajšími účinkami z chemikálií. Konvenčné výrobky obsahujú veľké množstvo umelých vôní, ktoré sú určené na zakrytie zápachu iných chemikálií používaných v mnohých výrobkoch opaľovacej kozmetiky. O niektorých z týchto chemikálií je známe, že majú silný zápach a môžu u mnohých ľudí spôsobiť bolesti hlavy. Prírodné výrobky na opaľovanie často namiesto koktailu chemikálií obsahujú iba prírodné prísady. Veľmi často sú v prírodných opaľovacích krémoch používané na vytvorenie vône prírodné éterické oleje. Prírodné éterické oleje fungujú veľmi dobre ako aromaterapia

prirodne_opalovacie_kremy-pangreen

 

3. OCHRANA ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA 

A nakoniec, prírodné opaľovacie krémy predstavujú najlepšiu voľbu, ako zabezpečiť, aby ste kupovali iba výrobky šetrné k prírode. Bežné zložky konvenčnej opaľovacej kozmetiky môžu mať negatívny dopad na životné prostredie vďaka obsahu chemikálií. Pri výrobe týchto výrobkov môže veľa týchto chemikálií zostať vo vzduchu a vo vode a ešte viac ich zostáva vo vašej domácnosti.

Toto leto si vyberte opaľovaciu kozmetiku s prírodnými UV filtrami a prispejte k udržaniu zdravia našej planéty.