Zľavový kód platný len cez prázdniny zadaj v košíku : prazdniny

Chudnutie - ako na to pomocou jednoduchých receptov z korenín

Na začiatku nového roka sú témy ako "Rýchle chudnutie", "Zdravé chudnutie", "Diéta na chudnutie", "Jedlá na chudnutie" skloňované veľmi často. Ani niet divu, veď nový rok často krát začíname predsavzatiami a taktiež sa snažíme zbaviť prebytočných kíl po sviatkoch.

V tomto článku som sa zamerala na jednoduché recepty, ktoré si viete pripraviť za pomoci korenín, ktoré mávate bežne doma v kuchyni. Nájdete tu recepty na nápoje na chudnutie - ľahké a rýchle na prípravu. Ak ich pridáte do svojho denného jedálnička, pomôžu vám naštartovať metabolizmus a taktiež budú mať vplyv na reguláciu cukru v krvi. Ak hľadáte doplnky výživy na chudnutie, nezabudnite si pozrieť našu sekciu CHUDNUTIE na eshope, kde môžete nájsť širokú ponuku produktov na chudnutie.

Chudnutie - ako na to pomocou jednoduchých receptov z korenín

 

Škorica na chudnutie

Mletá škorica sa nájde snáď v každej domácnosti. Mnohé celosvetové štúdie naznačujú, že škoricový aldehyd, ktorý sa nachádza v Škoricovom oleji a je zodpovedný za "škoricovú" chuť, pomáha pri znižovaní hmotnosti. Niektoré výskumy naznačujú, že škorica pomáha znižovať chuť do jedla a škoricový olej bráni hromadeniu tuku. 

Škorica do kávy prevonia vašu rannú rutinu a zároveň naštartuje váš metabolizmus hneď zrána. Ak ste milovníkom voňavej kávy, vyskúšajte zmes korenia Aladinovo korenie do kávy, kde okrem škorice, nájdete aj kardamón, vanilku, klinček a ďalšie korenia intenzívnej chuti. Do vašej raňajkovej kaše pridajte kombináciu med a škorica - osladíte si raňajky a zároveň zakomponujete škoricu do svojho jedálnička.

 

Kurkuma na chudnutie

Kurkuma je ďalšou v poradí, ktorá má vplyv na chudnutie. Štúdie ukazujú, že kurkumín (účinná látka kurkumy) ma vplyv na zníženie LDL cholesterolu alebo "zlého cholesterolu" a taktiež pomáha znižovať hladinu cukru v krvi. Kurkumín má taktiež silné protizápalové vlastnosti. Z kurkumy si viete pripraviť nápoj nazývaný:

Kurkuma čaj latte alebo Zlaté mlieko

Všetky ingrediencie zmiešajte v blenderi/mixéri. Zmes prelejte do hrnca, priveďte k varu a povarte 3 - 5 minút. Podávajte horúce. Pokiaľ si chcete celý proces uľahčiť, viete použiť aj pripravenú zmes korenia Kurkuma latte vanilka - stačí rovno zmiešať s mliekom a popíjať.

 

Kajenské korenie na chudnutie

Kajenské korenie sa používa v kuchyni, aj ako liečivá zložka na celom svete už viac ako 9 000 rokov. Zdravotné prínosy Kajenského korenia sú početné: V prípade mastí proti bolesti pôsobí kapsaicín (zložka kajenského korenia, ktorá spôsobuje pálivosť) ako silné analgetikum. Keď sa užíva vnútorne, kajen inhibuje zrážanlivosť krvi a znižuje cholesterol. Štúdie vykonané v posledných rokoch dávajú do spojitosti kajenské korenie so stratou hmotnosti. Ukázalo sa, že iba 7,68 miligramov kapsaicínu pomáha telu rýchlejšie spaľovať kalórie a tuky.

Tropické pikantné smoothie

Všetky ingrediencie zmiešajte v blenderi/mixéri. Ak chcete, aby bolo smoothie jemnejšie, pridajte viac mlieka.

 

Čierne korenie na chudnutie

Čierne korenie je používané v kuchyniach po celom svete. Skupina vedcov z Univerzity zo Sri Venkateswara sa rozhodli bližšie preskúmať účinky tohto korenia, hlavne teda jeho účinnej zložky - piperínu. Na konci štúdie prišli vedci k záverom, že laboratórne zvieratá, ktorým bol počas 6 týždňov do stravy zaradený čierny peper, mali nižšie percento telesného tuku spoločne so zníženou hladinou cukru v krvi a silnejšími kosťami. 

Ak chcete oživiť akýkoľvek nápoj, pridajte doň štipku čierneho korenia. Ďalšou možnosťou, ako oživiť akýkoľvek obľúbený recept, je pridať pár kvapiek oleja z čierneho korenia. Ten si môžete ľahko vyrobiť vyluhovaním:

Olej z čierneho korenia

Do hrnca dajte všetky ingrediencie a nechajte ohrievať na miernom ohni cca 20 minút. Potom nechajte zmes vychladnúť a prelejte ju do tmavej sklenenej fľaše. Uchovávajte na tmavom a chladnom mieste uzavreté.